poniedziałek, 31 października 2011

Krem brokułowy


Składniki:

1 żeberko/1 pałka kurczaka lub inne mięso na którym gotujemy zupę,
1 brokuł,
5 ziemniaków,
2 marchewki,
1 pietruszkę,
makaron Muszelki Lubella, lub inny drobny makaron,
sól,
pieprz,

Wlewamy do garnka 2 litry wody, gotujemy mięso. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Jak mięso będzie ugotowane wrzucamy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości. Brokuła dzielimy na małe różyczki, myjemy i wrzucamy do naszej zupy, gotujemy ok. 5 minut. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Po ugotowaniu wylewamy wszystko na sito zachowując wywar. Warzywa i mięso miksujemy blenderem, W zależności od tego jaką gęstość zupy chcemy uzyskać, tyle dolewamy wywaru.
Gotujemy makaron.
Podajemy z makaronem, tak jak rosół.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz