czwartek, 29 września 2011

Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą


Składniki:

2 piersi kurczaka,
100 g suszonych pomidorów,
1 opakowanie sera Favita,
5 ząbków czosnku,
5 pomidorów,
sól,
pieprz,
wykałaczki,

Piersi kroimy w plastry (tak jak na kotlety) i troszeczkę rozbijamy. Ser mieszamy razem z przeciśniętym czosnkiem. Każdy kawałek piersi smarujemy serem (nie żałujmy sera, ja smaruję na każdy kawałek mięsa czubatą łyżeczkę), kładziemy 2 kawałki pomidora i zawijamy, wbijamy wykałaczki i gotowe. Smażymy na patelni na małym ogniu z każdej strony. Przekładamy do garnka, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem około 40 min.
W tym czasie pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dusimy ok. 15 minut, na koniec solimy i pieprzymy do smaku.
Piersi kurczaka polewamy sosem pomidorowym i podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz