wtorek, 6 września 2011

Schabowy pod serową pierzynką

Jeżeli masz schab, a nie wiesz, co zrobić na obiad to... polecam schabowego w bogatszym wydaniu. Jest zdrowszy, bo z warzywami i mniej kaloryczny, bo pieczony.



Składniki:
6 plastrów schabu
20 dag sera żółtego
2 pomidory
1 pieczarka
1 ogórek konserwowy
kawałek papryki
sól
pieprz




Schab rozbijamy, solimy i pieprzymy, odstawiamy na godzinę do lodówki. W między czasie kroimy w plastry pomidory, pieczarki, ogórka i ser. Paprykę kroimy w cienkie paseczki.
Mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika. Jak mięso będzie już trochę ścięte kładziemy na każdy plaster mięsa pieczarki, paprykę i ogórka, i dalej pieczemy. Jak mięso będzie już miękkie to na warzywa kładziemy plaster pomidora i plaster sera żółtego. Jak ser się roztopi danie jest gotoweJ

Życzę smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz